Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Συνάδελφοι



Η νέα πολιτική ηγεσία του τόπου μας , σε αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες προχωρά σταδιακά στην ανανέωση και στελέχωση με ‘δικά της παιδιά’ των θέσεων εργασίας που ήδη εμείς λειτουργούμε μέσω των προγραμμάτων Stage και όχι μόνον. Πέρα από την αντικατάσταση μας, επιδοτεί και νέες θέσεις εργασίας 40.000 ατόμων μέσω σχετικών αδιαφανών διαδικασιών σε πλήρη αντίθεση με τις περικοπές που είχε σχεδιάσει για να μειώσει την σχετική δημόσια ζημιά.
Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΔ μέσω δελτίου τύπου το όποιο εξεδόθη στις 19.11.2009 μας πληροφορεί ότι ξεκινά υποβολή αιτήσεων για το ‘Καινοτόμο Πρόγραμμα ‘ Μια αρχή-Μια ευκαιρία’.
Πέραν αυτού το υπουργείο πολιτισμού εξέδωσε σειρά ‘αόρατων’ προκηρύξεων,με σύντομη διάρκεια υποβολής των αιτήσεων για πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού, όπου τα συγκεκριμένα έγγραφα –προκήρυξη, που σταλθήκαν στις εκάστοτε εφορείες για την πρόσληψη ωρομίσθιων υπάλληλων, είχαν την ένδειξη ‘εξαιρετικά επείγον’ και  όπως ανεγραφετο, ο έλεγχος των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υποψήφιων θα γινόταν από επιτροπή επιλογής η όποια θα επικροτείτο από την κάθε εφορεία.
Στην ουσία λοιπόν η νέα κυβέρνηση ουσιαστικά ‘μας φτύνει’ και ποδοπατά κάθε εννοία κοινωνικού δικαίου και την αξιοπρέπειας μας  παραπέμποντας μας στην ανεργία.
Κουραστήκαμε από υποσχέσεις, αγανακτήσαμε από τα ‘θα’.
Ενα μάτσο απρόσωποι κηφήνες που δεν έχουν εμπειρία ζωής,παίζουν με την ζωή μας, μας δουλεύουν ‘ψιλό γαζί’, δεν ιδρώνει το αυτί τους από τις φωνές απελπισίας νέων ανθρώπων, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η συνεχής παρουσία τους στην οθόνη της εξουσίας και η υφαρπαγή χωρίς τιμωρία κρατικών πόρων.
Η υπομονή έχει τα όρια της.
Αισθανόμαστε σαν το μπαλάκι στα χεριά αρρώστων και προβληματικών δεινοσαύρων και μη ακατανόητων κομματικών μηχανισμών για τους οποίους δεν είμαστε παρά μια αναλώσιμη μάζα.
Το εβραϊκό μοντέλο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το όποιο προϋποθέτει σε πρώτη προτεραιότητα τον πλήρη έλεγχο και τη χειραγώγηση της νεολαίας με τη λειψή διαπαιδαγώγηση και την πλήρη εργασιακή εξάρτηση έχει τεθεί σε εφαρμογή και εμείς δεν κάνουμε τίποτε.
Σαν αντιπρόεδρος του σωματείου ''Αείν Αγωνίζεσθαι’' του υπουργείου πολιτισμού, αλλά και σαν νέος άνθρωπος, αισθάνομαι ότι η κραυγή αγωνίας μας για το μέλλον που μας υποδαυλίζουν πρέπει να γίνει θυμός, οργή και έμπρακτη αντίσταση κατά της κατάφωρης αδικίας που μας επιβάλλεται.
Επιτέλους ας βρουν λύση. Αυτοί οι οποίοι εκλέχτηκαν πολιτικοί άρχοντες  και να εφαρμόσουν κοινωνική δικαιοσύνη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ. Αλλά εάν τελικά είναι έτσι, ας γίνουμε συμπαγείς και κοφτεροί, στον λόγο μας και στις αντιδράσεις μας, σαν το μαχαίρι που θα τον κόψει.
Τέλος στις δουλικές παρακλήσεις. Τώρα είναι απαίτηση απαίτηση συμμετοχής μας στην ζωή και όχι πλέον εμπαιγμός από διορισμένους εγκάθετους που πιστεύουν ότι είμαστε ανεγκέφαλα πιόνια εκμετάλλευσης προς αναλώσιμη χρήση.


Καλλιάνου Φωτεινή ( Φούλβια).
Αντιπρόεδρος Σωματείου ''Αείν Αγωνίζεσθαι''ΥΠ.ΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.